Βιομηχανικές εφαρμογές

Τέσσερις διαφορετικές λύσεις για την αποφυγή βιορύπανσης σε πύργους ψύξης, αγωγούς, δεξαμενές και εναλλάκτες θερμότητας

Harsonic®
Για πύργους ψύξης

Harsonic®
για Αγωγούς / Σωληνώσεις

Harsonic®
για Δεξαμενές

Harsonic®
για Εναλλάκτες Θερμότητας

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα

  • Ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά της βιορρύπανσης (φύκια, οστρακοειδή)
  • Αποτρέπει την βιομεμβράνη σε δεξαμενές καυσίμων και νερού (καταπολεμά επίσης Dieselbacteria)
  • Εξοικονομεί ενέργεια
  • Αυξάνει την ταχύτητα
  • Εξοικονομεί ετήσια έξοδα αντιρρυπαντικών προϊόντων
  • Χωρίς εργατική συντήρηση
  • Ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον
  • Η χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος (6W) με τη μεγαλύτερη εμβέλεια (40m2 / μορφοτροπέα)
  • Eγγύηση επιστροφής χρημάτων

Ρύποι στο νερό

Το νερό που κυκλοφορεί, ακόμη και το νερό της βρύσης, συχνά περιέχει άλατα (όπως χλώριο, θειικά και ανθρακικά), διαλυμένα αέρια (όπως οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα) και ιόντα μετάλλων (όπως ιόντα σιδήρου και μαγγανίου). Η παρουσία αυτών των ρύπων μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων. Τα κύρια προβλήματα που προκαλούνται είναι η ρύπανση, ο σχηματισμός ασβεστόλιθων, η διάβρωση και η βιολογική ανάπτυξη.

Mικροοργανισμοί

Βακτήρια και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί υπάρχουν παντού στο περιβάλλον. Μπορούν συχνά να βρεθούν στο νερό του πύργου ψύξης. Όταν οι πύργοι ψύξης περιέχουν ένα ανοιχτό σύστημα ανακυκλοφορίας, οι μικροοργανισμοί μπορούν να εξαπλωθούν από τον αέρα στο νερό. Οι μικροοργανισμοί μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα όταν υπάρχει υπόστρωμα (βιομεμβράνη) και ένας αριθμός συνθηκών είναι ιδανικές για μικροβιακή ανάπτυξη. Παραδείγματα αυτών των παραγόντων είναι το pH, η θερμοκρασία, η συγκέντρωση οξυγόνου και τα θρεπτικά συστατικά. Η περιεκτικότητα του νερού σε θρεπτικά συστατικά αυξάνεται λόγω της εξάτμισης του νερού. Οι διαρροές διεργασιών και η χρήση νερού μπορούν επίσης να προκαλέσουν αύξηση της περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά στο νερό. Η υψηλότερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Biofilm - Βιομεμβράνη

Όταν υπάρχει σημαντική μικροβιακή ανάπτυξη, σχηματίζεται ένα στρώμα γλίτσας. Αυτό το στρώμα γλίτσας περιέχει τόσο οργανική όσο και ανόργανη ύλη. Μερικοί μικροοργανισμοί εκκρίνουν πολυμερή, τα οποία, μετά την υδρόλυση, μπορούν να σχηματίσουν γύρω από τα κύτταρα ένα δίκτυο που μοιάζει με γέλη . Αυτό ονομάζεται βιομεμβράνη ( Biofilm ). Ως αποτέλεσμα του σχηματισμού βιομεμβράνης, οι μικροοργανισμοί μπορούν να προσκολληθούν σε επιφανειακά στρώματα. Αυτό το στρώμα βιομεμβράνης επιτρέπει στους μικροοργανισμούς να μην μπορούν να ξεπλυθούν. αφού από την φύση της προστατεύει τους μικροοργανισμούς από τα τοξικά απολυμαντικά. Η απολύμανση του νερού γίνεται πολύ πιο δύσκολη όταν υπάρχει βιομεμβράνη.
Το Biofilm αποτελείται εν μέρει από μικροβιολογικά κύτταρα και άλλα συστατικά. Το Biofilm ή βιομεμβράνη, το οποίο είναι πολύ κολλώδες, περιέχει επίσης οργανική και ανόργανη ύλη που υπάρχει στο νερό και απορροφάται από την μεμβράνη. Αυτή η ύλη περιέχει χημική επικάθηση, οργανικές νιφάδες και νεκρή κυτταρική μάζα.

Η μόνη αποτελεσματική συσκευή που μπορεί να αποφύγει το Biofilm είναι το Harsonic®.
Αποτρέπει τη συσσώρευση από το πρώτο βήμα.

Ζητήστε πληροφορίεςΒρείτε αντιπροσώπους