Σκάφη Αναψυχής

Τρεις διαφορετικές λύσεις για την αποφυγή ανάπτυξης βιομεμβράνης στα σκάφη αναψυχής

Harsonic®
για την εξάλειψη της στρειδώνας απο την γάστρα του σκάφους.

Harsonic®
ενάντια στην ανάπτυξη στρειδώνας στις προπέλες και εξωλέμβιες

Harsonic®
κατά των ρύπων σε δεξαμενές καυσίμου ή νερού

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα

 • Ιδιαίτερα αποτελεσματικό κατά της βιορρύπανσης (Άλγη & Στρειδώνα)
 • Καταπολεμά το Biofilm σε δεξαμενές νερού και σε δεξαμενές καυσίμων όπου δημιουργείται Το Diesel bug / ή Diesel bacteria το οποίο είναι ένας μεμονωμένος μικροοργανισμός ή μια ομάδα μικροοργανισμών που αναπτύσσονται με καύσιμα. Περιλαμβάνει βακτήρια, νηματώδεις μούχλες και ζυμομύκητες. Τρέφονται με τους υδρογονάνθρακες του καυσίμου και δημιουργούν βιομάζα, βιοφίλμ και επιβλαβή υποπροϊόντα.
 • Εξοικονομεί καύσιμα
 • Αυξάνει την ταχύτητα
 • Εξοικονομεί έξοδα για αντιρρυπαντικά προϊόντα
 • Ελαχιστοποιεί την εργασιακή συντήρηση
 • Ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον
 • Η χαμηλότερη κατανάλωση ισχύος (6W) με τη μεγαλύτερη εμβέλεια (40m2 / Πομπό)
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Η Γάστρα

Μια καθαρή γάστρα είναι εξαιρετικά σημαντική! Όλοι όσοι έχουν σκάφος γνωρίζουν το πρόβλημα: ρύπανση ή ανάπτυξη κάθε είδους οργανισμών. Η ρύπανση είναι ένα ενοχλητικό πρόβλημα που μειώνει την ταχύτητα, αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και προκαλεί ζημιές λόγω διάβρωσης.

Οι υπάρχουσες λύσεις συχνά δεν είναι αποτελεσματικές και απαιτούν δαπανηρή ετήσια συντήρηση. Επιπλέον, βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία σας καθώς περιέχουν τοξικά στοιχεία.

Το Harsonic® αποτρέπει το αρχικό βήμα της ρύπανσης, που ονομάζεται βιομεμβράνη / Biofilm. Η εξάλειψη του βιοφίλμ αποτρέπει την ανάπτυξη και προσκόλληση οστρακοειδή και φυκιών.

Το Harsonic® διατηρεί την γάστρα του σκάφους σας καθαρή χωρίς να βγάζετε το σκάφος από το νερό κάθε χρόνο για καθαρισμό και βαφή.

Η ρύπανση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση καυσίμου και την ταχύτητα του σκάφους σας και να προκαλέσει αυξημένο κόστος συντήρησης για την απομάκρυνση των ρύπων. Αναγκάζει ένα μηχανοκίνητο σκάφος να χρησιμοποιεί έως και 30% περισσότερο καύσιμο και επιβραδύνει τα ιστιοφόρα λόγω της αυξημένης αντίστασης.

Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ικανότητα ελιγμών του σκάφους. Και αν αφήσετε ρύπους προσκολλημένες στο σκάφος σας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να καταστρέψετε το χρώμα και να προκαλέσετε φθορά του σκάφους σας συνολικά. Η ρύπανση της γάστρας είναι υψηλότερη για σκάφη που παραμένουν ακίνητα στο νερό για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Μια προπέλα σε κακή κατάσταση είναι καταστροφή

Μια προπέλα και ο άξονας της είναι εκτεθειμένοι σε κάθε είδους επιθέσεις υποβρύχια, όπως η σκουριά και οι προσκολλήσεις της θάλασσας. Είναι το βασικό στοιχείο του συστήματος πρόωσης του πλοίου, και επομένως αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.

Το να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μια πολύ βρώμικη προπέλα είναι σαν να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας σε έναν πολύ κακής κατάστασης δρόμο . Γνωρίζουμε ότι τα πολύ βρώμικα κομμάτια εξοπλισμού μειώνουν σημαντικά το εκτόπισμα του πλοίου. Το ίδιο συμβαίνει με την προπέλα επειδή, αν και η επιφάνειά της είναι πολύ μικρότερη από αυτή της γάστρας, η επιφάνειά της πολλαπλασιάζεται με τις πολλές στροφές της σε υψηλή ταχύτητα.

Ο στόχος είναι να είναι πάντα καθαρή από επικαλύψεις και ασβεστολιθικές εναποθέσεις.

Οι καθαρές δεξαμενές καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή αστοχιών του κινητήρα.

Ίσως να έχετε παρατηρήσει τα εξής:

 • Απώλεια ισχύος του κινητήρα
 • Υπερβολικός καπνός του κινητήρα
 • γλοιώδη και βρώμικα ή ακόμα και βουλωμένα φίλτρα καυσίμου

Αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται από βρώμικες δεξαμενές καυσίμου.

Λόγω της φυσικής διαδικασίας υποβάθμισης των καυσίμων (μικροοργανισμοί, βακτηριακή και ενζυμική δραστηριότητα, μύκητες, μαγιά και μούχλα), με την πάροδο του χρόνου μια λάσπη αποβλήτων συσσωρεύεται στη δεξαμενή καυσίμου σας.

Αυτή η λάσπη θα σχηματίσει μια επίστρωση, ή αλλιώς Βιομεμβράνη, στα τοιχώματα της δεξαμενής καυσίμου και θα φράξει το φίλτρο.

Μερικοί χρησιμοποιούν βιοκτόνα ή χημικά προϊόντα, αλλά αυτό κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη ! Μερικά από αυτά τα προϊόντα αναπτύσσουν ακόμη και βιοφίλμ σε ολόκληρο το σύστημα καυσίμου ντίζελ που προκαλεί δραματική απόφραξη του φίλτρου. Επιπλέον, η εφαρμογή αυτών των προϊόντων είναι μια ατελείωτη ιστορία και κοστίζει πολλά χρήματα.

Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι η συσκευή Harsonic® που αποτρέπει προβλήματα και καθαρίζει πλήρως τη δεξαμενή από το βιοφίλμ. Το Harsonic® αποτρέπει τον σχηματισμό του πρώτου σταδίου ρύπανσης, που είναι το βιοφίλμ.

Η μόνη αποτελεσματική συσκευή για την αποφυγή βιοφίλμ είναι το Harsonic®.
Αποτρέψτε τo πρόβλημα από το πρώτο βήμα.

Ζητήστε πληροφορίεςΒρείτε αντιπροσώπους